[ X ]
[ X ]
[ X ]
Expert: Dodon și-a rezervat o cale întoarsă. Mai rămâne posibil să participe în alegeri
9 Iulie

Rusia își dă planurile și aliații pe față, dar Dodon tot rămâne cu piatra în sân. Este constatarea făcută de Valeriu Pașa, președintele Comunității WatchDog.MD, informează CURENTUL.

El a spus că, „Dodon declară că PSRM îl vrea pe Stoianoglo „candidat comun”. Prin gura lui Dodon Moscova ne anunță și care este echipa sa. Pe lângă Platon și portavocea sa Natalia Morari, care îl promovau demult pe Stoianoglo, Dodon i-a numit pe Filat, Vlah, Chicu, Usatîi, Năstase, Ceban. Știrliț de Sadova i-a turnat pe toți. Acum cei menționați trebuie să demonstreze prin fapte, nu doar prin vorbe că nu au treabă cu promovarea intereselor Rusiei. Deși cine îi va mai crede?”.

„Nici Stoianoglo, nici Dodon, pretins neutri, primul chiar se declară „pro-european”, ne demonstrează că la Moscova înțeleg determinarea alegătorilor moldoveni pentru UE. Strategii de la Kremlin înțeleg că nu mai poți marșa în Moldova pe ”alături de Rusia”. Pretinșii pacifiști Dodon și Stoianoglo un cuvânt nu au scos despre atacul terorist al rușilor asupra spitalului Ohmatdet din Kyiv! Acolo unde sub rachetele lui Putin au nimerit copii grav bolnavi de cancer și alte boli. Până la invazie, în acel spital treceau tratamentul și copiii grav bolnavi din Moldova. Nici un cuvânt!”, a mai spus comentatorul politic.

Valeriu Pașa a mai menționat că i se pare că „Dodon și-a rezervat o cale întoarsă dacă nu găsește un „consens larg” pentru candidatura lui Stoianoglo”. „Decizia de înaintare sau susținere a unui candidat la funcția de președinte, conform statutului, în PSRM o ia consiliul politic, nu biroul executiv. Adică mai rămâne posibil să participe anume Igor Dodon în alegeri. Ieșirea lui Dodon de azi sigur nu e de capul lui. A fost impus de la Moscova”, a conchis el.

Inapoi la arhiva noutaților