[ X ]
[ X ]
[ X ]
Expert: „Cel mai complicat a fost să-l scoatem pe Plahotniuc din joc, al doilea pas…”
9 Noiembrie

Expertul în politici publice, Ștefan Gligor, consideră că cel mai mare obstacol pentru dezvoltarea unui proiect de țară sunt oamenii care nu au încredere în ei, în faptul că contează și nu au capacitate să se concentreze pe ceea ce contează, transmite CURENTUL.

Ștefan Gligor s-a referit la pașii care trebuie făcuți după turul II al alegerilor prezidențiale.

„Cel mai complicat a fost să-l scoatem din joc pe Plahotniuc, fie și parțial.

Al doilea pas este să obținem o victorie impotriva lui Dodon, care se pretinde succesorul lui Plahotniuc si pe 15 noiembrie trebuie sa-i punem punct.

A treia etapă – alegerile parlamentare anticipate. In urma acestor alegeri trebuie să obtinem o majoritate parlamentara integră, care va iniția pachetul primar și urgent de reforme.

A patra etapă – implementarea pachetului primar de reforme de 4 ani:

– reorganizatea sistemului medical pentru a face fată crizei in domeniul sănătății.
– curătarea justiției – CSMului și instanțelelor judecătorești, CSPului și procuraturilor si asigurarea independenței acestora;
– liberalizarea economiei prin eliminarea monopolurilor, deregularizare, reducerea implicării statului in viața economică, inclusiv prin auditarea și lichidarea majorității intreprinderilor de stat insolvabile si nefuncționale folosite pentru imbogățirea clasei politice corupte, asigurarea unei concurențe oneste pe piață in urma restructurării Consiliului Concurenței, finalizarea proiectelor de infrastructură critice pentru atragerea investuțiilor și dezvoltarea inclusiv a regiunilor rurale.
– ajustarea sistemului educației la necesitățile economiei și pieții, atât locale cât și internaționale”, scrie pe o rețea de socializare, Ștefan Gligor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților