[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exit-poll! Rata mare de refuzuri nu a permis stabilirea câștigătorului alegerilor locale în Chișinău
3 Noiembrie

Câștigătorul în lupta pentru fotoliul de Primar al mun. Chișinău poate fi stabilit numai prin numărarea voturilor ce va fi efectuate de CEC. Cel puțin aceasta reiese din sondajul de opinie efectuat la ieșirea din secțiile de votare, în cadrul căruia aproximativ 26% de persoane au refuzat să răspundă, informează CURENTUL.

Exercițiul a fost realizat de Compania de cercetare sociologică Fondul Opiniei Publice și Compania de cercetare sociologică IMAS, la comanda Asociației pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova, în cooperare cu Compania de consultanță politică „Poliexpert”.

Andrei Luchian a precizat că, până la ora 20.00 au fost chestionate 8206 persoane în 67 secții de votare.

La rândul său, Doru Petruți a spus că, fiind întrebați cetățenii care a fost motivația cea mai importantă care i-a determinat să voteze cu un candidat anumit, respondenții au spus: Ion Ceban – 37,1%, Andrei Năstase 37.0%, iar refuzuri au fost în proporție de 25,9%.

„Din păcate, principalul rezultat e 26% refuzuri de participare la sondaj. Candidații sunt la 0 și…% distanță. Asta înseamnă că, marja mare de refuzuri la sondaj nu ne-a permis să acordăm o predicție în privința câștigătorului. Câștigătorul poate fi stabilit numai prin numărarea voturilor ce va fi efectuată de CEC”, a precizat Petruți.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților