[ X ]
[ X ]
[ X ]
(EXCLUSIV) Știe exact ce capacități are Maia Sandu! „Mi-o amintesc în anii de școală…”
20 Octombrie

Gheorghe Lupușor este Directorul gimnaziului „Diomid Gherman”, din comuna Risipeni, raionul Fălești – localitatea de baștină a Maiei Sandu, candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Contactat de CURENTUL acesta a avut doar cuvinte de laudă pentru discipola sa.

„Maia Sandu a fost o elevă excelentă. Mi-o amintesc în anii de școală, fiind o elevă cu comportament exemplar, implicată activ în viața școlară. Ea învăța într-o clasă puternică, avea încă 7 colegi cu care concura pentru cunoștințe și note. În calitate de profesor de informatică, pot spune că la lecțiile mele, aceasta învăța în avans, fiind mereu cu temele înaintea colegilor săi”, afirmă el.

Gheorghe Lupușor i-a predat posibilului viitor Președinte informatica.

„Tot timpul am fost pentru Maia Sandu, deoarece ea a făcut cele mai importante reforme în domeniul educațional care au produs un impact pozitiv și asupra instituției noastre”, susține acesta.

Speranțele sale legate de politiciană sunt mari.

„Sunt sigur că în calitate de Președinte va face același lucru. Prin activitatea sa, va contribui la dezvoltarea comunității și rezolvarea multor probleme sociale”, a specificat Gheorghe Lupușor.

Precizare: După studiile la școala din localitate, Maia Sandu a studiat, între 1989–1994, la Facultatea de management a Academiei de Studii Economice a Moldovei. În 1998 a obținut titlul de master în relații internaționale, după ce timp de trei ani a făcut studii la Academia de Administrare Publică de pe lângă Președintele Republicii Moldova. Cel de-al doilea masterat, deja în administrație publică, Maia Sandu l-a obținut la Harvard Kennedy School of Government, SUA, unde a făcut studii între 2009–2010.

Doinița Buruiană, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților