[ X ]
[ X ]
[ X ]
EXCLUSIV! Mai deține sau nu R. Moldova medalia de bronz obținută la Rio? Informații de ultimă oră de la Comitetul Național Olimpic!
19 Octombrie

La 16 august, anul curent, Serghei Tarnovschi, reprezentantul R. Moldova, a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio. Sportivul nostru a terminat al treilea finala de Canoe Sprint, individual, pe distanţa de 1000 m. Ulterior, el a fost acuzat de dopaj. Deși au trecut mai bine de 2 luni de atunci, R. Moldova așa și nu cunoaște dacă mai deține sau nu medalia respectivă, informează Curentul.

Solicitat de către reporterul nostru, prim-vicepreședintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din R. Moldova, Nicolae Piatac ne-a relatat că, nu există încă o decizie finală vizavi de cazul lui Tarnovschi.

„Noi așteptăm rezultatul final să ne fie transmis. Acesta trebuia să vină pe data de 27 septembrie, dar încă nu ne-au oferit un răspuns concret, dacă s-au depistat încălcări sau nu. Și chiar ne punem întrebarea de ce nu se pronunță și de ce nu ne-au oferit încă răspunsul”, ne-a spus el.

Piatac susține că, din această cauză Comitetul Național Olimpic și Sportiv din R. Moldova se confruntă cu o problemă serioasă.

„Pînă cînd nu avem un răspuns concret, Serghei Tarnovschi nu poate participa la cel de-al doilea Strat Dublu, adică la ce-a de a doua distanță la Jocurile Olimpice. El a înaintat în judecată Federația Internațională Canoe, iar cazul este gestionat de către un bun avocat din America, deocamdată nu avem răspunsul. Asta este problema cea mai mare. Cazul e examinat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne. Așteptăm răspunsul, ulterior vom decide ce să facem”, a mai adăugat el.

Serghei Tarnovschi și antrenorul său, urmează să primească de la Guvernul R. Moldova, dacă vor reuși să păstreze medalia obținută la Rio, cite 2 milioane de lei.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților