[ X ]
[ X ]
[ X ]
Institutul Mamei și Copilului – obligat să achite prejudicii lui Ștefan Gațcan. Ce spune ex-directorul
26 Iulie

Ex-directorul general al Institutului Mamei și Copilului, Ștefan Gațcan, medic obstetrician-ginecolog, acuzat de ex-ministra Sănătății, Ruxanda Glavan, de proastă gestionare a resurselor a obținut câștig de cauză la Curtea de Apel Chișinău și urmează să primească despăgubiri financiare, informează CURENTUL.

Solicitat de către reporterul nostru, medicul, care este și fondator al unei clinici medicale private, nu a putut să ne zică exact ce sumă va primi.

„În urma procesului de judecată am obținut câștig de cauză și, respectiv, Institutul trebuie să-mi plătească daune morale și materiale. Se fac calculele pentru prejudiciu”, a precizat el.

Întrebat cu ce se ocupă la moment, Ștefan Gațcan a spus că este directorul unui proiect de cercetare.

„La moment sunt directorul unui proiect de cercetare științifică „Morto-natalitatea în Republica Moldova”. Mă axez  în cercetare pe factorii care măresc morto-natalitatea în țara noastră. Proiectul va dura până în anul 2018, este un proiect pe lângă Academia de Știință a Moldovei pornit încă din anul 2016”, a precizat medicul.

Întrebat cum comentează revocarea din funcție a ex-ministrei Sănătății, Ruxanda Glavan, Ștefan Gațcan a spus că nu prea are ce comenta.

„Fiecare se duce din funcție la un moment dat. Este important ce rămâne după noi”, a conchis el.

Menționăm că între ex  – Ministra Sănătății, Ruxanda Glavan și fostul director general al IMC, Ștefan Gațcan s-a iscat un  conflict în toamna anului  2015. Gațcan a fost acuzat de ministra de atunci că ar fi gestionat prost banii instituției.

Anastasia Borta

Sursa foto: adevarul.ro

Inapoi la arhiva noutaților