[ X ]
[ X ]
[ X ]
EXCLUSIV! În școală era numit „STELUȚĂ”. Ce povestesc profesorii despre unul din candidații la funcția de Primar al mun. Chișinău
9 Aprilie

Încă de pe băncile gimnaziale s-a manifestat ca un copil deosebit, străduitor, energic și cu o minte isteață – calitate pentru care îl numeau „Steluță”. Așa îl caracterizează foștii dascăli pe candidatul Partidului Liberal (PL) pentru funcția de Primar al municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu.

Crețu Agafia, profesoara de geografie, spune că Valeriu Munteanu era bravo în toate.

„L-am luat din clasa patra și-i ziceam așa: „Steluță”. Ochișorii îi străluceau și imediat reacționa la orice întrebare. Era foarte energic, mereu concentrat, explicit și bravo în toate. Avea un extraordinar interes pentru toate disciplinele”, a declarat profesoara de geografie a lui Valeriu Munteanu la solicitarea reporterului nostru.

Maria Vieru, profesoara de limba română, îl descrie pe fostul Ministru al Mediului drept un copil scund de statură, dar foarte încrezut în propriile forțe.

„Îmi aduc aminte că am înlocuit câteva lecții la ei în clasa întâi sau a doua, era jos de statură și rezolva la tablă o problemă. Când a ajuns în josul tăblii, eu mă gândeam cum o să scrie, unde o să scrie, și el s-a așezat în genunchi și a continuat să scrie mergând în genunchi. Învăța bine, citea mult, se ocupa cu sportul intens atât cât era posibil în școala noastră”,a mărturisit Maria Vieru.

Totodată, profesoara a remarcat pornirile patriotice ale politicianului, care se trag încă din anii de liceu.

„Îmi aduc aminte, după ce a absolvit gimnaziul, când a plecat să învețe la Chișinău, aveam noi o sărbătoare în școală și Valeriu a venit și a recitat poezia „Noi vrem pământ” cu o expresivitate nemaipomenită că am rămas toți cu gura căscată”, a mai povestit Maria Vieru.

Valeriu Munteanu a învățat la gimnaziu în satul său natal, Floreni, din raionul Anenii Noi.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților