[ X ]
(EXCLUSIV) Îl cunoaște de pe băncile școlii și e convinsă de potențialul candidatului Octavian Țîcu: „El ar putea ridica Republica Moldova”
21 Octombrie

Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la alegerile prezidențiale, s-a născut în satul Costuleni, Ungheni, unde a și studiat la școala din localitate.

Contactat de reporterul CURENTUL, Aliona Dandara, profesoară de clasele primare la Gimnaziul Costuleni, raionul Ungheni, ne-a spus că îl cunoaște pe politician încă din timpul școlii și îl ține minte „ca pe un elev serios, responsabil, sârguincios, cu un vocabular specific”.

„El este cu un an mai mare decât mine, de aceea mereu îl admiram și îl consideram un adevărat exemplu. Octavian era diferit de ceilalți colegi, evidențiindu-se pe fonul lor. La adresa lui pot aduce doar cuvinte de laudă, deoarece se implica în toate activitățile din școală, atât cele intelectuale, cât și cele sportive. A participat chiar și la Olimpiada Internațională de box. De asemenea, în școală manifesta o pasiune aparte pentru istorie, pe care o dezvoltă până în prezent în calitate de Cercetător-coordonator și Conferențiar Universitar”, susține ea.

Aliona Dandara are așteptări mari de la viitorul posibil Președinte.

„Mă gândeam zilele trecute la alegerile prezidențiale din acest an, analizând scopurile și promisiunile participanților. Consider că Octavian Țîcu merită să fie apreciat la justa valoare și să fie ales în calitate de Președinte. Spun acest lucru nu din cauza ca îmi este concetățean, ci datorită competențelor sale. Prin obiectivele propuse de dânsul, el ar putea ridica Republica Moldova la un alt nivel. Chiar dacă statistica arată un coeficient mai mic în favoarea lui, el știe ce dorește și asta îi va aduce succes”, a precizat profesoara.

Candidatul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, are 47 de ani și la momentul actual este licențiat în istorie. În 1994 a absolvit Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi, România, devenind licențiat în istorie. În 1994 – 2000 a făcut studii de doctorat, unde a susținut teza „Problema Basarabiei în relaţiile româno-sovietice (1917-1940)”. În prezent, el este cercetător-coordonator la Institutul de Istorie la Academia de Ştiinţe a Moldovei și conferențiar universitar la Facultatea de Istorie şi Filozofie la Universitatea de Stat din Moldova.

Doina Buruiana, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților