[ X ]
[ X ]
[ X ]
EXCLUSIV! Iată când va apărea blocul de locuit în locul căminelor ce au aparținut USM!
25 Mai

Cel mai probabil, până la finele anului curent, va începe construcția blocurilor de locuit pe terenul unde până nu demult se aflau căminele 6,7 și 8 ale Universității de Stat din Moldova, transmite CURENTUL.

Solicitat de reporterul nostru, directorul financiar al companiei „LAGMAR IMPEX”, Adrian Balmuș ne-a comunicat mai multe detalii.

„Acum au loc lucrările de proiectare a viitorului complex locativ, cu obiective de menire social-culturală și comercială. După finalizarea acestora vom depune solicitările de rigoare la autoritățile abilitate pentru obținerea tuturor documentelor permisive pentru lansarea lucrărilor de construcție (strămutarea rețelelor, certificat de urbanism, autorizația de construcție, etc.). Credem că asta poate dura și până la 6 luni, nu putem să spunem cu exactitate. Nu mereu se reușește așa cum ne-am dori noi. De altfel, nu construim jucării, ci blocuri locative pentru oameni și este nevoie de timp suficient si o munca colosala pentru a crea ceva util, calitativ, confortabil si durabil pentru viitorii locatari”, a precizat el.

Amintim că cămine 6, 7 și 8 ale USM, care au fost demolate recent, se aflau de ani buni într-o stare deplorabilă și nu puteau fi reparate sau supuse unor schimbări, din acest motiv, USM le-a cedat, prin contract, companiei de construcții „LAGMAR IMPEX”, astfel aceasta angajându-se să le demoleze și să construiască în loc noi spații locative pentru tineri și studenți.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților