[ X ]
[ X ]
[ X ]
Examenul de bacalaureat urmează să fie anulat! Ministru: E cel mai real scenariu
13 Mai

În acest an, Ministerul Educației propune ca examenul național de bacalaureat să fie anulat. Despre aceasta a anunțat, în cadrul unei conferințe, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, informează CURENTUL.

„Astăzi, Guvernul face o propunere societății privind examenele naționale. Decizia noastră nu a fost luată ușor, am cântărit fiecare aspect. În anul 2020, sunt 17 749 candidați la examenul de bacalaureat”, a spus ministrul.

Ministrul a vorbit despre 3 scenarii, printre care susținerea online. „Susținerea examenelor online nu este posibilă tehnic, dar și din punct de vedere al corectitudinii”, a declarat Șarov.

Prin urmare, Șarov a anunțat despre anularea examenelor. „Scenariul 4 îl considerăm cel mai real – anularea examenului de bacalaureat și eliberarea diplomelor. Diploma va avea aceeași valoare juridică. Anularea probelor de examen a constituit ultima soluție analizată. Astăzi, în ședință de Guvern, vom propune proiectul de lege privind anularea sesiunii de examene 2020, care urmează să fie aprobat de Parlamentul Republicii Moldova”, a conchis Șarov.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților