[ X ]
Ex-vicepremierul Popescu: Despre integrarea europeană se vorbește de zeci de ani, dar mereu am pierdut trenuri
19 Septembrie

„Pe măsură ce ne apropiem de referendumul din 20 octombrie, apar voci care spun că „nu e momentul potrivit”. Pentru ei am o singură întrebare: când va fi momentul potrivit? Moldova a ratat deja prea multe șanse și oportunități. Nu ne mai putem permitem să repetăm greșelile trecutului, mai ales acum, când avem deschiderea internațională și lideri care pun pe primul loc interesele țării noastre” – a declarat ex-vicepremierul Nicu Popescu, informează CURENTUL. 

Ex-ministrul de Externe a remarcat că „despre integrarea europeană se vorbește de zeci de ani, dar mereu am pierdut trenuri – în 2004, după 2010 și apoi în 2016”.

„Acum, însă, avem o fereastră rară de oportunitate, atât pe plan intern, cât și regional. Acum e momentul să ne mobilizăm, să fim hotărâți și să definitivăm pentru totdeauna drumul nostru european. Oportunități ca aceasta apar rar, și dacă va mai fi una, nu va fi prea curând.

Cei care afirmă că „nu e momentul” probabil urmăresc interese care nu au legătură cu binele cetățenilor. A spune „nu acum” înseamnă a respinge aderarea la Uniunea Europeană, a spune „nu” păcii, prosperității și unui viitor sigur pentru țară. În contextul geopolitic actual, mult prea periculos, nu ne putem permite să oferim timp și oportunități celor care vor să ne întoarcă în trecut”, a subliniat el.

Nicu Popescu, în context, a îndemnat: „Să ne unim forțele, să nu ne lăsăm influențați și să nu ratăm această șansă unică!

Inapoi la arhiva noutaților