[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-viceministrul Rapcea, despre compania ce urma să repare șoseaua Ialoveni-Leușeni: „Un antreprenor neprofesionist, care nu era prezent pe șantier!”
10 Februarie

Fostul vice-ministru al Infrastructurii Drumurilor și Transportului, Vitalie Rapcea, contactat de reporterul CURENTUL, a comentat situația privind eșuarea reparației drumului Ialoveni-Leușeni. Precizăm că, în Jurnal de Chișinău a fost publicată investigația – „Drum legat de Curmei”. Conform acesteia, „reparația șoselei R6M1 – Ialoveni a eșuat din cauza unor scheme de corupție în care sunt implicați înalți funcționari de stat”.

Potrivit fostului viceministru, compania avea un comportament neprofesionist și nici nu înregistra progres.

„Cu certitudine pot să spun că acest contract de la bun început, pe când eram în funcția de vice-ministru, nu avea performanță, iar antreprenorul „SK-13 Patstroy JSC” nu era prezent pe șantier. Persoana desemnată de către această companie era absentă fiind îndemnați să soluționăm problemele care apar pe parcursul executării contractului cu un oarecare Andrian Rucan. Ulterior, în august abia, în 2016, a fost acceptat în calitate de subcontractor pentru o porțiune mică a lucrărilor pe acest contract. Compania însă avea un comportament nu de subcontractor, dar de contractor general. Situația degenera prin excavarea a 800 de metri de drum cu o adâncime de peste 2 metri. Lipsa de progres pe șantier adus la aceea că a fost demarată procedura de notificare și reziliere. Din păcate, la expirarea termenului de notificare a necesității remedierilor și neconformităților au avut loc reținerile miniștrilor și altor antreprenori, care a dus la aceea că efectiv nu au urmat continuitatea acțiunilor. Am plecat din funcție în momentul în care deja noua conducere trebuia să continue acțiunile pe care le-am demarat. Propriu zis, trebuia reziliat contractul din cauza lipsei de progres, ceea ce însă nu a urmat. Cam asta a fost cu acest antreprenor, care nici nu a fost prezent pe șantier, încă din primele zile când i-a fost adjudecat contractul și încă din primele zile a indicat altă persoană pentru a fi punctul de legătură între antreprenor și autorități”, a spus Vitalie Rapcea.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților