[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-Premierul Tarlev știe exact ce fel de Președinte de țară va fi
24 Septembrie

Candidatul independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Vasile Tarlev spune că nu va fi un Președinte de stânga sau dreapta, ci al întregului popor. Despre asta ex – premierul a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru www.tribuna.md, transmite CURENTUL.

Vasile Tarlev spune că Moldova este un stat mic cu o mulțime de probleme și în cazul în care țara va merge pe un singur vector de dezvoltare, va dispărea ca stat.

„Voi participa la alegeri în calitate de candidat independent. Pledez sa fiu un Președinte al întregului popor pentru a consolida țara și nu a o dezbina sau a împărți oamenii în ai noștri și ai voștri. Este greșit ca politica unui așa stat ca Moldova să fie clădită atât de categoric. Unii spun că, dacă vor veni la putere, aceasta va conduce țara spre Vest, celălalt – spre Est, iar alții doresc să rupă acordul cu UE, a patra categorie insistă asupra aderării la NATO și așa mai departe. Dar Moldova este un stat relativ mic și cu multe probleme, ar trebui să fie capabil să trăiască în prietenie și cooperare cu mai multe țări, la bază fiind interesul național, interesul cetățenilor. Noi trebuie să fim în măsură să realizăm o politică înțeleaptă, pragmatică, flexibilă și inteligentă. În cazul în care guvernarea va alege în cele din urmă doar un singur vector de dezvoltare geopolitic, Republica Moldova ca țară va dispărea”, a spus Vasile Tarlev.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților