[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-directorul gimnaziului-internat nr. 3 și un om de afaceri condamnați pentru trafic de copii
12 Septembrie

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, ex-directorul gimnaziului-internat nr. 3 din municipiul Chișinău și un om de afaceri, au fost recunoscuți culpabili și condamnați la 17 ani 6 luni și, respectiv, 17 ani închisoare pentru săvârșirea traficului de copii, în scop de exploatare sexuală necomercială., transmite CURENTUL.

Potrivit aceleiași sentințe, în beneficiul părții vătămate minore s-a dispus încasarea din contul inculpaților a prejudiciului, în valoare de la 800 000 lei.

Urmărirea penală pe acest caz a fost condusă de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, care au și susținut acuzarea de stat în instanță.

Esența învinuirii constă în aceea, că din vara anului 2016 până la 18.09.2017, omul de afaceri, aflându-se pe teritoriul mun. Chişinău, împreună și prin înțelegere prealabilă cu ex-directorul gimnaziului-internat nr. 3 din mun. Chişinău, care era direct responsabil de viața și integritatea minorului, din intenţie directă, conducându-se de motivul satisfacerii poftelor sale sexuale, urmărind scopul exploatării sexuale necomerciale a copilului, a întreprins acţiuni în vederea atingerii scopurilor sale menţionate, prin racolarea acestuia și adăpostirea lui în apartamente închiriate, în scopul creării dependenţei copilului, prin manifestarea statului socio-financiar al său, precum şi prin procurarea bunurilor de care acesta era lipsit: hainelor, telefonului mobil, consolei de jocuri, distracţia în locuri de agrement, deplasări peste hotarele Republicii Moldova.

Ca urmare acţiunilor realizate conform înţelegerii prealabile între ex-directorul gimnaziului-internat şi omul de afaceri, partea vătămată minoră a fost supusă exploatării sexuale necomerciale de către acesta în oficiul întreprinderii, precum și în diferite apartamente, fiind abuzat sexual prin impunerea la săvârşirea unor acţiuni perverse şi a altor acţiuni cu caracter sexual, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra şi a-şi exprima voinţa datorită vârstei minore, dependenţei create, ceea ce nu-i permitea victimei să înţeleagă esenţa şi caracterul acţiunilor făptuitorului.

Astfel, atât în cadrul urmăririi penale, cât și la etapa cercetării judecătorești vinovăția acestora a fost stabilit cu certitudine, prin probe legal administrate, pertinente și concludente.

Concomitent, se menționează că imediat după depistarea faptei, minorul a fost plasat în Shelter Centre, unde a avut parte de consiliere psiho-pedagogică.

Sentința este cu drept de apel în termen de 15 zile.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților