[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-deputat democrat despre viața după Parlament: „Am revenit la fostul loc de muncă, unde am o activitate intensă, dar care îmi aduce satisfacții”
22 Iulie

Primul respondent în cadrul proiectului lansat ieri de CURENTUL este Veaceslav Nedelea, fost deputat al fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM) în Parlamentul Republicii Moldova.

Fostul deputat ne-a povestit cu ce se ocupă acum, care sunt cele trei realizări de care este mândru, dacă admite o revenire în politică și cum vede activitatea actualului Parlament/Guvern.

„Viața continuă în dinamică și după Parlament. Mandatul meu de deputat a fost unul scurt, dar, după părerea mea, destul de consistent. Astăzi am ceva mai mult timp liber pe care îl dedic cu cea mai mare plăcere familiei mele, în special fiului meu, care la 15 august, va împlini 8 anișori”, ne-a spus Veaceslav Nedelea.

Totodată, fostul deputat ne-a spus că a revenit la fostul loc de muncă, dar are și atribuții de consilier municipal.

„După încheierea mandatului, am revenit la fostul loc de muncă, unde am o activitate intensă, dar care îmi aduce satisfacții. Sunt Administrator Principal la Zona Antreprenoriatului Liber „Expo – Business Chișinău”, unde am activat înainte de a veni în Parlament. La moment, dețin și funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău, unde reprezint PDM, pe listele căruia am fost ales”.

Veaceslav Nedelea ne-a spus care sunt cele 3 realizări cu care se mândrește.

„Am mai multe realizări, dar trei din ele ar fi:

1. Facilitarea, cu ajutorul concursului GIZ (Agenția de Dezvoltare Internațională a Germaniei), aducerii în R. Moldova a Companiei japoneze de automotive „Fujikura”, unul din liderii mondiali în domeniu, care, recent, a devenit rezident a Zonei Libere pe care o administrez și care construiește o nouă fabrică la Comrat.

2. Pe parcursul ultimilor 10 ani conduc o echipă extraordinară de oameni valoroși, care pot face diferența între eșec și succes și cu care am rămas împreună.

3. Cea mai importantă realizare a vieții mele, o consider, totuși, Familia mea, în persoana soției, Claudia, profesoară de istorie și educație civică la LT român – francez „Gheorghe Asachi” și a fiului Veaceslav Nedelea junior, elev la același liceu.

„Cel mai important lucru în viață este Familia. Cariera nu te așteaptă acasă ,banii nu-ți șterg lacrimile și faima nu te ține în brațe noaptea”, ne-a spus Veaceslav Nedelea.

Despre activitatea noului Parlament și Guvern, fostul deputat s-a abținut să ne răspundă din motiv că a trecut o perioadă scurtă de timp.

„Viața va arăta. Dacă m-aș expune, aș fi subiectiv. Îmbucurător puțin….”.

Cât privește o eventuală revenire în politică, fostul deputat spune că nici nu a plecat din ea.

„Există o parabolă în cotidian: „Niciodată să nu spui niciodată””, ne-a spus Veaceslav Nedelea.

Menționăm că Veacelav Nedelea a candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie curent, în circumscripția nr. 27, Chișinău, dar nu a acces în Parlament.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |
  2. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |
  3. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |
  4. Maia Sandu, la întrevederea cu reprezentanții CCI: Aderarea la UE este singura șansă ca Moldova să mențină pacea
    Politică |
  5. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  1. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  2. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  3. Ministerul Muncii precizează că 10 mai va fi zi lucrătoare
    Social |
  4. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |
  5. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |