[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-deputat: De ce Maia Sandu nu și-a asumat responsabilitatea pentru Procurorul General?
30 Octombrie

Fostul deputat Valeriu Ghilețchi se întreabă de ce Prim-ministrul nu și-a asumat responsabilitatea de a propune un Procuror General, în contextul în care Maia Sandu a afirmat că s-a așteptat ca preselecția să promoveze pe listă scurtă oameni din societatea civilă, transmite CURENTUL.

„Toată țara ar fi știut care este în opinia Primului ministru persoana integră, incoruptibilă, competentă și capabilă să lupte cu demonul corupției. De ce să vii cu regrete și afirmații sterile care nu ajută la nimic?”, se întreabă Valeriu Ghilețchi.

Fostul deputat afirmă că pe lângă faptul că toți ar fi știut cine este Procurorul General propus de Premier, s-ar mai fi produs două lucruri importante.

„Unul ar fi asumarea politică pentru această numire. Dacă situația în domeniul combaterii corupției este cu adevărat gravă și admit că este, atunci asumarea răspunderii în acest caz de către capul Guvernului este un imperativ. Un alt lucru important este constrângerea Președintelui să accepte propunerea venită direct din partea Primului ministru. În condițiile acestei majorități circumstanțiale, majorități care a stârnit o mulțime de critici și a generat foarte multe dezamăgiri, o confruntare directă a Primului ministru cu Președintele țării în privința numirii Procurorului General ar fi dat foarte bine pentru tot electoratul Blocului ACUM, evident cu condiția nominalizării unui candidat ireproșabil”, mai scrie Valeriu Ghilețchi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților