[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eveniment mondial, în premieră, în Republica Moldova! Președintele Dodon oferă detalii
22 Ianuarie

În perioada 13 -16 septembrie 2018, la inițiativa șefului statului, la Chișinău se va desfășura ședința anuală a Congresului Mondial al Familiei. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unor declarații de presă, de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după întrevederea cu Președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown, informează CURENTUL.

Igor Dodon și-a exprimat speranța că la această ședință vor participa reprezentanții ai zeci de state.

„De asemenea, pentru acest eveniment, am venit cu invitația pentru Patriarhul Chiril I al Moscovei și a acceptat, dar și am adresat o invitație conducerii Vaticanului, avem confirmarea că un reprezentant înalt al Vaticanului va participa la eveniment. Anul 2018 a fost declarat, prin decizia șefilor de state CSI – anul familiei. Eu consider că, fără păstrarea valorilor tradiționale, familiilor tradiționale, nu putem crea un stat puternic. Sper că, acest eveniment va duce la întărirea și păstrate valorilor noastre tradiționale aici, în RM. Pe parcursul acestui an, pentru a pregăti acest eveniment important, vom organiza mai multe evenimente – atât în RM, cât și peste hotare. Este o platformă pentru toți cei care pledează pentru păstrarea valorile tradiționale”, a precizat șeful statului.

La rândul său, Brian Brown și-a exprimat gratitudinea față de Igor Dodon, pentru că și-a asumat conducerea în organizarea ședinței anuale a Congresului Mondial al Familiei, aici, la Chișinău.

„Acest eveniment confirmă încă odată, că în pofida tuturor diferențelor pe care le avem, diferențe naționale, etnice, religioase și de orice altă natură, anume familia este adevărul care ne aduce și ne ține pe toți împreună. În afară de aceasta, eu consider că va fi o oportunitate, o posibilitate pentru toți cei are vor participa la acest Congres să vadă frumusețea RM. În cadrul acestui Congres va fi o frumoasă oportunitate pentru toți să se unească, va fi și o unificare între Est și Vest, între Nord și Sud”, a punctat oficialul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Un membru internațional al Comisiei Vetting demisionează
    Politică |
  2. CNAM: Prima de asigurare în sumă fixă poate fi achitată online și în zilele de odihnă
    Social |
  3. Guvernul inițiază un nou Acord de vânzare a terenului stadionului republican Ambasadei SUA. Costul esteimativ este 15 mil.euro
    Politică |
  4. Încep lucrările de construcție a  Liniei Electrice Aeriene de 400 kV  pe direcția Vulcănești – Chișinău, care unește sistemul energetic al Republicii Moldova cu cel al României
    Business |
  5. Olesea Stamate, despre informațiile ce-l vizează pe Herman von Hebel: „Explicațiile oferite de comisia pre-vetting prezintă suficient de detaliat toate circumstanțele”
    Politică |
  1. Ministrul Parlicov către politicieni care spun că tariful la gaz ar trebui să fie mult mai mic: „V-ați luat câte o licență în dinți şi să aduceți gazul în țară măcar degeaba”
    Politică |
  2. Încep lucrările de construcție a  Liniei Electrice Aeriene de 400 kV  pe direcția Vulcănești – Chișinău, care unește sistemul energetic al Republicii Moldova cu cel al României
    Business |
  3. Olesea Stamate, despre informațiile ce-l vizează pe Herman von Hebel: „Explicațiile oferite de comisia pre-vetting prezintă suficient de detaliat toate circumstanțele”
    Politică |
  4. CEC reamintește formațiunilor politice despre obligația de a prezenta rapoartele privind gestiunea financiară pentru anul 2023 până pe 31 martie 2024
    Politică |
  5. CNAM: Prima de asigurare în sumă fixă poate fi achitată online și în zilele de odihnă
    Social |