[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eveniment inedit – în Moldova! Află ce simbolizează cei 3 puieți plantați astăzi în Scuarul Catedralei!
5 Iunie

În contextul desfășurării, în premieră, în R. Moldova a Reuniunii Comisiei Organizației Mondiale a Turismului de pe lângă ONU pentru Europa, în Scuarul Catedralei Mitropolitane a avut loc Ceremonia Oficială de plantare a puieților, transmite CURENTUL.

Directorul general al Agenției Turismului, Stanislav Rusu, a menționat că plantarea a trei puieți, în Scuarul Catedralei, semnifică anul dezvoltării turismului în Moldova.

„R. Moldova găzduiește Reuniunea Comisiei Organizaţiei Mondiale a Turismului de pe lângă ONU. În premieră avem oaspeți din 40 de state ale Europei. R. Moldova trebuie valorificată și promovată ca destinație turistică la nivel intern și internațional. Am decis plantarea acestor 3 puieți pentru a menționa că anul 2017 este anul dezvoltării durabile a turismului”, a spus Stanislav Rusu.

Taleb Rifai, Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului, a specificat că sădirea acestor 3 puieți este un gest și simbol al industriei turismului a întregii societăți. „De fiecare dată încercăm să întreprindem ceva special. L-am întrebat pe domnul Rusu ce ar vrea să facem cu acest prilej. Dumnealui ne-a spus că vrea să plantăm copaci. Am fost plăcut surprins, sădirea arborilor e o faptă nobilă. R. Moldova a declarat turismul ca fiind parte a dezvoltării sale economice”, a spus Secretarul.

Totodată, Ambasadorul UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola, a menționat că turismul în R. Moldova este puțin dezvoltat și din această cauză trebuie promovat mai intens. „Statistica arată că țara este mai puțin vizitată din Europa și, practic – deloc vizitată în lume. R. Moldova este o țară fundamental-europeană. Se află în mijlocul a două culturi europene diferite. Dacă ne uităm bine, R. Moldova este o țară frumoasă și merită promovată”, a spus Pirkka Tapiola.

Ceremonia oficială de plantare a puieţilor este prilejuită desfăşurării în premieră în Republica Moldova a Reuniunii Comisiei Organizaţiei Mondiale a Turismului de pe lângă ONU pentru Europa, care va avea loc în perioada 5-7 iunie 2017 şi este cel mai important eveniment din industria turistică.

Reuniunea face parte din șirul celor 14 evenimente oficiale incluse în Calendarul evenimentelor prilejuite anului 2017 – Anul Internaţional al Turismului Durabil pentru Dezvoltare – proclamat în cadrul celei de-a 70-a Sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților