[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eveniment important la AȘM! Va fi prezentată o nouă specialitate pentru viitorii ingineri mecanici
24 Septembrie

Dezvoltarea colaborării între RWTH Universitatea Aachen și instituțiile de învățământ tehnice din Moldova, cu aplicarea la fonduri de dezvoltare UE este subiectul unei mese rotunde care va avea loc în Chișinău, în cadrul căreia va fi prezentat un nouă specialitate pentru viitorii ingineri, transmite CURENTUL.

Evenimentul are loc astăzi, 24 septembrie curent, începând cu ora 10:00, la Academia de Științe a Moldovei (AȘM) și este moderat de administratorul Zonei Economice Libere „Bălți”, Marin Ciobanu, președintele APIP.

În cadrul mesei rotunde vor participa, cu un cuvânt de salut, Președintele Academiei de Științe a Moldovei, Ion Tighineanu și Președintele Comisiei Economie, buget și finanțe, deputatul Igor Munteanu.

În cadrul mesei rotunde se va face o prezentare a Universității Aachen, precum și prezentarea specialității Concepția și producție asistată de computer în inginerie mecanică (CAME).

La sfârșitul evenimentului Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare (APIP) va semna un Acord de colaborare cu Academia de Științe.

Menționăm că studiile de master CAME oferă două conținuturi de studiu dintre care studenții aleg una pe care să o urmeze în timpul studiilor. Opțiunea „Concepția mașinilor” pregătește elevii să dezvolte și să aplice metode moderne asistate de computer, axate pe construcția și dimensionarea structurilor și sistemelor în funcție de cerințele funcționale. Principalele cursuri obligatorii pentru acest domeniu de specializare includ fundamentele mecanicii structurale, de analiză computerizată și proiectare asistată de computer.

Opțiunea „Producția mașinilor” pregătește studenții să dezvolte și să utilizeze sisteme asistate de calculator în producția industrială modernă, care include tehnologie de fabricație, sisteme de producție și management de producție. Ambele studii constau în prelegeri și practică. elemente precum exerciții și sesiuni de laborator în timpul cărora elevii vor fi expuși celor mai avansate tehnologii din domeniu.

La sfârșitul cursului absolvenții studiilor de master CAME vor obține calificările necesare pentru a lucra într-o multitudine de domenii profesionale din industrie, în institute de cercetare sau ca consultanți în inginerie.

Cristina Pendea

69322724_554694518404996_6458415109805965312_n 71139262_2350194011907479_6871767018685595648_n

Inapoi la arhiva noutaților