[ X ]
[ X ]
[ X ]
Evaluarea riscului corupției în domeniul achizițiilor publice discutată în cadrul unui Atelier Regional unde a participat CCRM
16 Martie

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat la Atelierul Regional privind evaluarea riscului de corupție în domeniul achizițiilor publice, care a avut loc în or. Tbilisi, Georgia. Curtea de Conturi la acest eveniment a fost reprezentată de către Petru Rotaru, membru CCRM, transmite CURENTUL.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Parteneriatului pentru o bună guvernare al Consiliului Europei: Proiectul „Combaterea corupției și promovarea guvernării eficiente/combaterea spălării banilor”, finanțat de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei.

Scopul întrunirii a fost evaluarea riscului de corupție în domeniul Achizițiilor publice realizate în cadrul Proiectului dat în Armenia, Georgia, Moldova și Ucraina în anul 2017. De asemenea, au fost discutate riscurile în sistemele de achiziții publice și măsurile de atenuare prezentate în proiectul de raport.

În context, evaluarea a constat în munca administrativă și interviurile cu organizațiile guvernamentale și organizațiile neguvernamentale competente în domeniul achizițiilor publice din fiecare țară.

Menționăm că Petru Rotaru este reprezentantul direct pentru conlucrarea cu CNA, inclusiv pe subiectul: raportarea acțiunilor realizate pentru implementarea Strategiei naționale de integritate și anticorupție pentru anii 2017-2020, din 30 martie 2017.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților