[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eugen Doga: „De la o vreme mă simt compozitor, mă simt acasă și vom face încă multe lucruri frumoase”
18 Septembrie

Mai multe evenimente se vor organiza în trei raioane din Republica Moldova dedicate aniversării de 80 de ani a marelui compozitorul Eugen Doga, informează CURENTUL.

Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, a oferit mau multe detalii despre cele trei concerte dedicate maestrului Eugen Doga.

„Evenimentul ar trebui să-l justificăm, de fapt, în două generice. Dincolo că vine să consemneze aniversarea compozitorului Eugen Doga, prin întreprinderea câtorva spectacole deosebite în Republica Moldova, este, de fapt, și o acțiune care se încadrează în zilele Europene ale Patrimoniului, care încep, de obicei, în septembrie întotdeauna. Vrem ca muzica lui Eugen Doga să se regăsească nu doar în sălile de concert din capitala țării noastre, dar și foarte aproape de natură, care este foarte generoasă în luna septembrie și în locațiile care sunt consacrate de patrimonial nostru național. În raioanele Căușeni, Soroca și Hâncești vor avea loc concertele dedicate compozitorului Eugen Doga, lângă monumentele pe care le iubim atât de mult și care au fost restaurate cu ajutorul partenerilor noștri”, a menționat Babuc.

Maestrul Eugen Doga a declarat că Republica Moldova are cu ce se mândri.

„Vreau să mulțumesc! Într-adevăr, văd o susținere foarte reală din partea Ministerului. De la o vreme încoace mă simt compozitor, mă simt acasă și vă mulțumesc foarte mult. Avem de gând să facem foarte multe lucruri frumoase și în continuare, să știți că am de gând să vă chinui încă mult timp, ca să facem sărbătoare, să celebrăm așa cum merităm”, a menționat Eugen Doga.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților