[ X ]
[ X ]
[ X ]
Estorcau bani pentru susținerea examenului de obținere a permisului de conducere. Ce riscă un lector și câțiva colaboratori ai CRIS „Registru”
22 Februarie

Astăzi, 22 februarie, procurorii PCCOCS au efectuat o percheziție în biroul de serviciu și la domiciliul unui lector al Academiei „Ștefan cel Mare”, după care el a fost reținut, transmite CURENTUL.

La moment, persoana reținută este bănuită de faptul că împreună şi prin înţelegere prealabilă cu examinatorii şi alţi colaboratori ai Direcţiei Înregistrare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto a Departamentului Identificare, Înmatriculare a Mijloacelor de Transport şi Calificare a Conducătorilor Auto a CRIS „Registru”, urmărind scopul primirii mijloacelor băneşti ce nu li se cuvin, pretind şi estorcă bani în sumă de la 350 euro până la o mie euro, pentru susţinerea cu succes, fără impedimente, a probelor teoretice şi practice ale examenului de calificare şi eliberarea în consecinţă a permisului de conducere a unităţii de transport auto.

Lectorul riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6 mii la 8mii u.c. şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților