[ X ]
Ești în căutarea unei case sau apartament? Vezi care sunt cerințele pe piața imobiliară
13 Octombrie

Procurarea unui imobil este un proces care necesită prudență și o atitudine foarte responsabilă. Pentru a evita multitudinea de probleme și neclarități care pot apărea în procesul de procurare a unui apartament, tot mai mulți moldoveni apelează la un specialist imobiliar profesionist din cadrul companiilor imobiliare, transmite CURENTUL. 

Contactat de reporterul nostru, directorul de marketing al companiei imobiliare Proimobil, Iulia Herța, a spus că, în primul rând, tot mai mulți moldoveni preferă blocurile noi. Majoritatea clienților caută să achiziționeze un apartament într-un bloc nou, deseori solicită ca acesta să fie cu reperație euro pentru a economisi timpul și unele cheltuieli.

„Pentru început, clienții își aleg tipul de apartament sau locuință pe care doresc să-l procure, numărul de camere, în bloc nou sau vechi, cu reparație sau în varianta albă, etajul, sectorul în funcție de suma pe care sunt gata să o investească în procurarea acestuia. În 2019 tendința este că tot mai mulți preferă să procure apartamente sau chiar case la sol prin ipotecă. Salariul mediu din țară le permite clienților în linii generale să achite un credit ipotecar, dar ținând cont de faptul că piața de muncă în Republica Moldova se extinde tot mai mult peste hotarele țării, adică mulți specialiști lucrează pentru companiile internaționale, acest fapt le permite să obțină mai ușor un credit ipotecar având un salariu care permite achitarea acestuia, respectiv 85-90% din toate tranzacțiile înregistrate în 2019 sunt făcute prin intermediul unui credit ipotecar”, a spus Iulia Herța.

În acest an, tot mai multe persoane optează să procure un apartament în apropierea parcurilor sau a zonelor cu o infrastructură foarte bogată. Familiile cu copii aleg zonele mai liniștite atât în raza municipiului Chișinău, cât și în suburbie. Tinerii preferă să închirieze sau să cumpere o locuință în dependență de locul unde își fac studiile, lucrează sau își duc copii la școală sau grădiniță.

„Prețurile sunt în creștere în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În anul 2018 prețurile s-au stabilizat, s-au oprit din scădere, pentru că am avut o scădere bruscă cu opt ani în urmă, iar deja de 2-3 ani observăm că piața se stabilizează și chiar în 2019 este tendința ca prețul să crească datorită numărului mare de cereri” , a spus directorul de marketing.

Mihaela Grosu
Inapoi la arhiva noutaților