[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ești client Eximbank? Atunci trebuie să știi ce spune expertul Dumitru Pintea despre schimbările ce au loc aici!
27 Iunie

Grupul bancar Veneto Banca, care deține banca comercială Eximbank din Moldova, ar putea fi lichidat, împreună cu o altă bancă italiană, Banca Popolare di Vicenza. Activele bune ale celor două bănci însă ar putea fi cumpărate de un alt grup bancar, Intesa Sanpaolo, fapt care ar putea duce la închiderea mai multor filiale, informează CURENTUL cu referire la unimedia.info.

Solicitat de către reporterul nostru, Dumitru Pintea, expert economic, ne-a comunicat că clienții respectivelor bănci nu trebuie să intre în panică.

„Nu ar trebui să intre în panică clienții, deoarece banca nu se închide mâine. Faptul că cineva a cumpărat acțiunile băncii nu înseamnă că se închide, și chiar dacă se retrage de pe piață, există un anumit mod de retragere, cu o procedură anumită. Acționarii se schimbă des, mai ales în Uniunea Europeană”, spune el.

Expertul consideră că este prematur să ne facem unele concluzii dacă această schimbare va avea tentă negativă sau pozitivă asupra economiei autohtone.

„Cred că trebuie să așteptăm mai întâi reacțiile oficiale ale noului proprietar, care va fi strategia de activitate pe care o va aplica. La moment nu prea e limpede, în acest caz nu există nici un risc. Este prea devreme pentru speculații, haideți să așteptăm”, a precizat el.

Menționăm că, banca Veneto Banca din Italia a intrat în probleme financiare, de aceea acțiunile ei ar putea fi preluate de Intesa Sanpaolo. Eximbank este membru al grupului bancar italian Veneto Banca din 2006, după ce acesta a procurat pachetul întreg de acțiuni al băncii.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților