[ X ]
[ X ]
[ X ]
Este pregătită „MOLDATSA” pentru a face față unei asemenea crize provocate de COVID-19? Veaceslav Frunze: Avem un plan anticriză
31 Martie

Pandemia de COVID-19 a afectat în cea mai mare măsură activitatea traficului aerian. Directorul ÎS „MOLDATSA”, Veaceslav Frunze, spune că instituția are pregătit un plan de criză în acest sens, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru tribuna.md, Veaceslav Frunze a menționat că Î.S. „MOLDATSA” este obligată de actele naționale și internaționale să aibă un „Plan de contingență pentru asigurarea continuității furnizării serviciilor de navigație aeriană”, care ia în calcul și amenințarea apariției unei pandemii.

„Scopul acestui plan este de a asigura o planificare adecvată, acțiuni coordonate între subdiviziunile operaționale ale întreprinderii și cu instituțiile externe în vederea asigurării continuității și siguranței furnizării serviciilor de navigație aeriană în situații de contingență.

Un detaliu foarte important este faptul că prevederile internaționale, impun ca serviciile de navigație aeriană să fie furnizate continuu, indiferent de situație sau de provocările care pot să afecteze nemijlocit calitatea serviciilor MOLDATSA.

Astfel, pentru situațiile extreme care nu pot fi prevenite sau anticipate, în ultimii ani a fost creat Centrul de Rezervă de Dirijare a Traficului Aerian. Acesta reprezintă o unitate de dirijare a traficului aerian independent și separată (ca infrastructură), care are scopul de a asigura continuitatea serviciilor de navigație aeriană și nivelul de siguranță acceptabil în situații de contingență, acoperind întreg spectrul de servicii necesare managementului traficului aerian”, a spus Veaceslav Frunze.

Interviul integral îl puteți citi aici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților