[ X ]
[ X ]
[ X ]
Este optimist la capitolul soluționării conflictului transnistrean! Rosian Vasiloi: „Îi înțeleg pe cei pesimiști…”
3 Martie

Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, expert în securitate, este optimist la capitolul soluționării conflictului transnistrean, transmite CURENTUL.

Rosian Vasiloi afirmă că prin ceea ce face încearcă să influențeze schimbarea acestei paradigme sau numărului pesimiștilor în optimiști.

„Eu îi înțeleg pe cei pesimiști care nu mai cred că conflictul poate fi rezolvat, pentru că au trecut aproape 30 de la declanșarea acestui conflict și eu spun cu toată certitudinea 30 de ani, pentru că acțiunile de luptă, primele jertfe ale polițiștilor au fost în anul ’90. Toate guvernările care s-au tot perindat nu au făcut nimic în afară de faptul că au beneficiat de la statutul acesta de nerezolvare a conflictului transnistrean. Și eu sunt ferm convins că o guvernare eficientă, o guvernare responsabilă poate schimba această situație de reglementare a conflictului transnistrean din punct de vedere politic, ceea ce nu pot face elitele sau guvernarea de azi în frunte cu președintele Igor Dodon”, a spus Rosian Vasiloi pentru Radio Europa Liberă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților