Fabrica de Sticlă din Chişinău face în curând 50 de ani activitate. De aceea, în parteneriat cu Fabrica, redacţia noastră a decis să realizeze o serie de materiale despre oamenii cu care se mândreşte această întreprindere de referinţă pentru economia naţională.
Olga Tincovan, inginer, secţia tehnică şi de producere
Este omul care activează în cadrul Fabricii de Sticlă din Chişinău practic de la începuturi, adică de 49 de ani.
A venit la Fabrică în 1970, imediat după absolvirea studiilor superioare, specialitatea – tehnologia sticlei.
Într-un fel, Fabrica este viaţa sa. Aici şi-a cunoscut soţul, cu care a trăit o viaţă împreună până când moartea i-a despărţit, aici şi-a făcut prieteni şi tot aici a urcat toate treptele din cariera sa, ajungând la funcţia actuală.
Chiar dacă are o vârstă onorabilă, Olga Tincovan nici nu se gândeşte să renunţe la activitatea de la Fabrică şi spune că va munci aici cât va putea.
Pentru viaţa dedicată Fabricii, pentru rezultatele frumoase înregistrate constant, dar şi pentru faptul că e Om cu literă mare, se bucură de aprecierea şi stima conducerii Fabricii şi a colectivului.
Pavel Cosovschi, şef proiectări în cadrul Fabricii de Sticlă din Chişinău
A venit la Fabrica de Sticlă din Chişinău ca inginer în 2007 şi a găsit nu doar un loc de muncă bun şi un colectiv prietenos, ci şi… tema pentru teza de master, pe carte a susţinut-o un an mai târziu.
După susţinerea tezei de master, a fost promovat de Universitatea Tehnică din Moldova la studiile de doctorand, tema de studiu fiind exact ceea cu ce se ocupa la Fabrica de Sticlă din Chişinău – îmbunătăţirea practicilor de fasonare a sticlei.
Pe data de 17 mai 2019, a susţinut teza de doctor. Astfel, Fabrica de Sticlă din Chişinău se poate mândri că a contribuit la titlul de doctor al lui Pavel Cosovschi, care, la rândul, său, a decis să-şi implementeze cunoştinţele tot la Fabrică.
El spune că vrea să activeze şi în continuare la Fabrică şi să promoveze tehnologii noi, bazate inclusiv pe teza sa de doctor.
Cristina Pendea