[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eremei Priseajniuc: Vechea cortină de fier a fost înlocuită cu cea galbenă, care ne ține captivi în propria țară
23 August

Blocaj fără precedent în vamă. Lumea este nevoită să aștepte câte 4 sau chiar 5 ore ca să treacă hotarul absurd, care ne desparte de Uniunea Europeană.

„Familii cu copii, oameni cu probleme de sănătate, bătrâni stau paralizați în vamă ore în șir, la 40 de grade de căldură, și nimeni nu le dă măcar un pahar cu apă”, declară intr-o înregistrare video pe rețelele de socializare vicepreședintele PSDE, Eremei Priseajniuc.

În condițiile în care în această perioadă a anului crește fluxul de pasageri, în anii precedenți era suplimentat numărul angajaților de la frontieră, se făceau coridoare speciale pentru familiile cu copii, li se dădeau oamenilor sticle cu apă. Se mai formau și cozi, dar niciodată situația nu a fost atât de gravă, afirmă vicepreședintele PSDE.

„Nimeni nu intervine pentru a debloca situația, oamenii sunt tratați în bătaie de joc. Felicitări, diaspora! Ați așteptat ore în șir să-i votați, acum așteptați ore în șir să vă lase să veniți acasă. Asta dincolo de toate celelalte minciuni pe care vi le-au spus și batjocura care a urmat”, mai spune Eremei Priseajniuc.

Potrivit lui, tot ce face guvernarea PAS este împotriva oamenilor – aeroportul a căpătat un rol aproape decorativ de când e PAS la guvernare, pentru că zboruri aproape că nu mai sunt, iar dacă sunt, multă lume nu și le mai permite. În aceste condiții singura soluție rămasă e calea terestră. Dar guvernarea PAS și pe asta o blochează.

„Vrem să mergem pe calea europeană, doar că ea este blocată de guvernarea care își zice proeuropeană. Vechea cortină de fier, de care am scăpat cu mare greu, a fost înlocuită de cortina galbenă, care ne-a făcut din nou captivi în propria țară. Cu tot cu regimul nostru liberalizat de vize și acordul de asociere cu Uniunea Europeană”, a conchis politicianul.

Inapoi la arhiva noutaților