[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputata Doina Gherman a reprezentat țara noastră la Reuniunea Președinților Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale Parlamentelor din UE
16 Ianuarie

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, a reprezentat Republica Moldova la Reuniunea Președinților Conferinței organelor specializare în afaceri comunitare ale Parlamentelor din Uniunea Europeană (COSAC). Evenimentul s-a desfășurat în perioada 14 – 15 ianuarie, la Namur, Belgia.

În cadrul evenimentului, deputata și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul politic, financiar și practic acordat de Comisia Europeană și de statele membre UE, care a fost esențial pentru deschiderea negocierilor de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană.

„În ciuda provocărilor, Republica Moldova rămâne fermă în angajamentul său pentru democrație, integritate, pace și valori europene. Sunt mândră de progresele Moldovei și entuziasmată de viitorul ce ne așteaptă. Moldova este Europa”, a accentuat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

De asemenea, în marja Reuniunii, Doina Gherman a avut întrevederi bilaterale cu omologii săi din Republica Franceză, Grecia și România, la care s-a discutat despre relațiile dintre Republica Moldova și aceste țări.

COSAC este un forum înființat în 1989, pentru cooperare, schimb de informație și bune practici dintre parlamentele naționale ale statelor membre UE și Parlamentul European. Obiectivul COSAC este de a facilita discuțiile dintre deputații din parlamentele naționale și europarlamentari cu privire la aspectele practice ale controlului parlamentar al afacerilor europene.

Reuniunile președinților conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din Uniunea Europeană sunt organizate semestrial.

53467521994_a180ae266e_b

Inapoi la arhiva noutaților