[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eliminarea barierilor anticoncurențiale în domeniul farmaceutic și serviciilor medicale discutate într-o nouă ședință
12 Ianuarie

O nouă ședință dedicată implementării Programului național în domeniul concurenței și ajutorului de stat pentru anii 2017-2020 s-a desfășurat la Consiliul Concurenței, transmite CURENTUL.

La ședință au participat reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Principale subiectele abordate în cadrul ședinței s-au axat pe realizarea punctelor din Planul de acțiuni privind implementarea prevederilor Programului menționat, care se referă în mod special la reglementările din domeniul farmaceutic, serviciilor medicale prestate de entitățile publice și private, competențele și rolul diferitor autorități publice în promovarea politicilor pro-concurențiale în domeniul sănătății.

Autorităţile publice centrale de specialitate, autorităţile administraţiei publice locale, autorităţile cu funcţii de reglementare şi control, în limitele competenţelor urmează să identifice bariere anticoncurențiale și acțiuni de înlăturare a acestora și să prezinte Consiliului Concurenței, până la data de 15 ianuarie, informații cu privire la executarea Programului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților