[ X ]
[ X ]
Elevii instituțiilor preuniversitare invitați să participe la un concurs despre sănătatea dentară în contextul pandemic. Detalii
23 Februarie

Asociația Studenților Stomatologi din Moldova și Agenția Universitară a Francofoniei (AUF Europe Centrale et Orientele) organizează concursul național printre elevii instituțiilor preuniversitare din țară „La santé bucco-dentaire pendant la pandémie”, transmite CURENTUL.

Potrivit reprezentantului Asociației Studenților Stomatologi din Moldova, Andreea Goraș, concursul este planificat în perioada de 14 Martie – 14 Aprilie și va fi organizat pe categorii de vârstă, cerințele fiind următoarele:

– Clasele primare – realizarea unui desen la tema «Moi et mes amis – brosse à dents et dentifrice»

– Clasele gimnaziale – redactarea unei compuneri în limitele unei pagini A4 la tema «Première visite chez le dentiste»

– Clasele liceale – redactarea unui eseu în limitele a două pagini A4 la tema «L’importance de l’éducation sanitaire dans les écoles du pays»

Lucrările vor fi scrise în limba franceză și trimise prin poștă la adresa: Mihai Viteazu 1A, Asociația Studenților Stomatologi din Moldova, sau prin poștă electronică la adresa presedinte.assm@gmail.com.

Evaluarea lucrărilor va fi efectuată de către o comisie din cadrul Catedrei de Limbi Straine a USMF „N.Testemitanu”.

Desemnarea câștigătorilor și distribuirea cadourilor va avea loc în perioada: 20 Aprilie – 10 Mai 2021.

Elevii cei mai ingenioși vor fi premiați cu un kit de igiena dentară, ce va conține produsele necesare pentru respectarea igienei orale.

Perioada de promovare a evenimentului: 1 Martie – 14 Martie 2021
Expedierea eseelor / desenelor: 14 Martie – 14 Aprilie 2021
Jurizarea: 14 Aprilie – 20 Aprilie 2021
Anunțarea câștigătorilor, repartizarea coletelor: 20 aprilie – 10 mai 2021

Concursul dat este organizat în cadrul unui Grant ce ține de promovarea limbii franceze și promovarea unui mod sănătos de viață pe timp de pandemie.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților