[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ei vor să ocupe fotoliul de Rector al USMF „Nicolae Testemițanu”?
4 Septembrie

Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională al Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova declară că concursul de alegere a rectorului se desfășoară în conformitate cu actele normative în vigoare. CDSI a înregistrat 7 dosare ale candidaților la postul de rector, transmite CURENTUL.

„Procedura este una transparentă și obiectivă, bazată pe meritocrație, iar alegerile propriu-zise se vor realiza prin vot universal, direct, secret şi liber exprimat de către membrii comunităţii academice cu drept de vot. Vom asigura ca organizarea şi desfăşurarea votării să se realizeze cu respectarea principiilor legalităţii, autonomiei universitare, transparenţei, răspunderii publice, responsabilităţii, respectării drepturilor şi libertăţilor studenţilor şi ale personalului academic, a normelor etice şi deontologice, precum şi cu respectarea principiului reprezentativităţii”, se spune în comunicat.

Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională a înregistrat următoarele dosare pentru ocuparea funcției de rector al USMF.

Ceban Emil – doctor habilitat în științe medicale;

Curocichin Ghenadie – doctor habilitat în științe medicale;

Gavriliuc Mihail – doctor habilitat în științe medicale;

Guțu Evghenii – doctor habilitat în științe medicale;

Tagadiuc Olga – doctor habilitat în științe medicale;

Vișnevschi Anatolie – doctor habilitat în științe medicale.

Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională al USMF va publica lista candidaţilor eligibili şi programele de activitate ale acestora în cel puțin 10 zile după expirarea termenului de depunere a dosarelor prin plasarea pe site-ul Universității.

Amintim că, Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a anunțat concurs pentru ocuparea postului de rector al Universității ținând cont de expirarea mandatului rectorului USMF „Nicolae Testemițanu” în exercițiu, Ion Ababii, la 09 octombrie 2019.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților