[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ei vor reprezenta Moldova la campionatul mondial de tenis „Davis Cup 2018”
1 Aprilie

Federația de Tenis din RM anunță componența echipei principale masculine a Republicii Moldova la tenis, care în perioada 2 – 9 aprilie 2018 va reprezenta țara la campionatul mondial masculin pe echipe Davis Cup 2018. Meciurile grupei a treia a zonei euro-africane, din care face parte țara noastră, se vor juca în Muntenegru, orașul Ulcinj, transmite CURENTUL.

Astfel, în acest an, în componența echipei naționale Davis Cup au fost selectați, în baza recomandărilor, căpitanului național și deciziei Biroului Federal al FTM, următorii jucători de tenis: Alexandr Vitcov, Maxim Bulat, Vasile Donțu și Egor Matvievici. După cum a fost anunțat recent, căpitanul național a devenit Iurie Gorban.

Menționăm că, în grupa a treia a zonei euro-africane a campionatului mondial masculin pe echipe, în afară de Republica Moldova, mai sunt următoarele țări: Albania, Andorra, Armenia, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Islanda, Kosovo, Letonia, Liechtenstein, Malta, Monaco, Muntenegru și San Marino.

Amintim că turneul în grupa a treia a zonei Euro-Africane va avea loc în două țări: Bulgaria (Tennis Club Locomotiv, orașul Plovdiv) și Muntenegru (Ulcinj Bellevue, orașul Ultsyn), iar țările vor fi împărțite în două subgrupe a câte 8 state Astfel, Republica Moldova va lupta pentru calificare în zona a doua a campionatului cu următoarele țări: Letonia, Muntenegru, Liechtenstein, Malta, Grecia, Armenia, Kosovo.

Adversarii Republicii Moldova la campionatul mondial din acest an vor fi stabiliți prin tragere la sorți, care va avea loc pe 3 aprilie.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților