[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eficiența energetică și energia regenerabile, subiect de discuții a deputaților cu directorul adjunct al Secretariatului Comunității Energetice, Dirk Buschle
6 Aprilie

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe și ai Comisiei mediu au avut o ședință cu directorul adjunct al Secretariatului Comunității Energetice, Dirk Buschle. Discuția s-a axat pe subiectul eficienței energetice, al energiei regenerabile și al armonizării legislației în domeniu cu legislația Uniunii Europene. Totodată, participanții la ședință s-au referit la acțiunile necesare pentru asigurarea securității energetice, precum și la oportunitățile de atragere a investițiilor în acest sector.

„În acest an, suntem determinați să avansăm în contextul diversificării surselor de gaze naturale, precum și în procesul de construcție a liniei electrice Vulcănești-Chișinău, acestea fiind două subiecte strategice pentru noi”, a accentuat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.

De asemenea, vicepreședinta Comisiei mediu, Ina Coșeru, s-a referit la acțiunile autorităților prin care se urmărește sporirea eficienței energetice. „Acesta este un subiect important pentru noi și contăm pe suportul partenerilor de dezvoltare. Acordăm o atenție sporită și eficienței energetice a clădirilor publice. În acest an, am început auditul a nouă spitale și planificăm ca, anul viitor, să lansăm proiectele de eficiență energetică”.

În context, directorul adjunct al Secretariatului Comunității Energetice, Dirk Buschle, și-a exprimat deschiderea pentru a susține Republica Moldova în procesul de asigurare a rezilienței energetice.

Comunitatea Energetică este o organizație internațională fondată în anul 2005. Aceasta reunește țările membre ale UE și state ca Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Georgia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia și Ucraina, cu scopul de a crea o piață integrată a energiei paneuropene.

Inapoi la arhiva noutaților