[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eduard Harunjen – desemnat pentru funcția de Procuror General: „A fost un concurs complicat”
7 Decembrie

Consiliul Superior al Procurorilor a finalizat etapa de intervievare a candidaților participanți la concursul pentru funcția de Procuror General și a desemnat candidatul care a obținut cel mai mare punctaj, transmite CURENTUL.

Astfel, prin hotărârea 225/17 din 7 decembrie, potrivit Consiliului, candidații au obținut punctajele:

Procurorul sectorului Ciocana, Ruslan Cașu – 47,89 puncte;

Adjunctul Procurorului General, Iurie Garaba – 63,11 puncte;

Procurorul General Interimar, Eduard Harunjen – 68,58 puncte;

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari – 63,73 puncte;

Procurorul Municipiului Chișinău, Igor Popa – 62,83 puncte;

Adjunctul Procurorului General, Igor Serbinov – 66,01 puncte.

Conform legii, candidatul care obține cel mai mare punctaj la interviu câștigă concursul. CSP a denumit pe actualul Procuror General Interimar, Eduard Harunjen, învingător al concursului cu 9 voturi pro și 0 contra, pentru un mandat de 7 ani.

Candidatura lui Eduard Harunjen urmează a fi aprobată de către Președintele R. Moldova

Eduard Harunjen a declarat că intervievarea și concursul s-au făcut conform legii și nu vede de ce Președintele nu i-ar accepta candidatura.

„A fost un concurs complicat, care a durat 2 luni. Am avut în aceste 2 luni provocări în continuu. A fost o încercare și am văzut care îmi sunt puterile. Legea prevede că interviul și concursul s-au desfășurat cu strictețe și nu văd de ce Președintele nu ar accepta candidatura. Concursul a fost transparent și ne-am bazat pe experiența partenerilor străini pentru a ne ghida. Cum s-a reușit, ne vor taxa cetățenii în viitor”, a declarat el.

De asemenea, Eduard Harunjen a spus că, dacă Președintele îi acceptă candidatura, va opta pentru angajarea în organele de drept a tinerilor specialiști.

„Vom încerca să creștem credibilitatea Procuraturii, să ridicăm nivelul profesionalismului. Voi continua ca procurorii să aibă dosare de rezonanță și dosare care pot schimba situația în R. Moldova. Vom face o reevaluare a personalului. Avem mulți specialiști tineri. Va trebui să identificăm punctele slabe din forța de muncă și să angajăm specialiști noi”, a spus Eduard Harunjen.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților