[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Edinaia Rossia” le mulțumește celor din Partidul „ȘOR” pentru că asigură echilibrul de forțe în Parlament
26 Aprilie

Partidul pro-prezindențial „Edinaia Rossia”, le-a mulțumit deputaților din Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” pentru contribuția la menținerea echilibrului de forțe în Parlamentul de la Chișinău, transmite CURENTUL.

Declarații în acest sens au fost făcut la Chișinău de către Victor Seliverstov, prim-vicepreședintele fracțiunii „Edinaia Rossia” („Rusia Unită”) în Duma de Stat, care alături de Anatolii Sereda, șeful interimar al Comitetului pentru relațiile cu CSI, a avut o întâlnire cu deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova”.

Un comunicat de presă al Partidului „ȘOR” și Platformei “Pentru Moldova” arată că liderul de la „Edinaia Rossia” consideră că deputații celor două entități politice au un aport deosebit în eliminarea riscului de blocare a activității Legislativului din Moldova.

„Victor Seliverstov le-a mulțumit, în mod special, tuturor deputaților fracțiunii Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova” pentru că, în pofida divergențelor între diferite forțe politice, ei au un factor stabilizator în activitatea Parlamentului de la Chișinău, fapt ce elimină riscul de blocate a activității instituției”, se menționează în comunicat.

Aceeași sursă mai precizează că, în cadrul întâlnirii, Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” au convenit cu „Edinaia Rossia” să stabilească relații de cooperare.

„În timpul apropiat, reprezentanții Partidului „ȘOR” și cei ai Platformei „Pentru Moldova” vor efectua o vizită la Moscova, la invitația părții ruse”, se menționează în comunicatul citat.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre situația din Moldova, inclusiv despre combaterea pandemiei, depășirea crizei politice, economice și sociale prin învestirea unui guvern plenipotențiar, cu organizarea ulterioară a alegerilor parlamentare anticipate.

Victor Seliverstov și Anatolii Sereda au însoțit de la Moscova până în Moldova lotul umanitar cu cele 142 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților