[ X ]
[ X ]
[ X ]
Edificiu modern, construit din temelie, pentru medicii de familie dintr-un sat din Cimișlia
18 Noiembrie

Locuitorii satului Mihailovca din raionul Cimişlia vor beneficia de servicii medicale de calitate, oferite într-un edificiu modern, transmite CURENTUL. 

Clădirea a fost construită din temelie datorită sprijinului financiar de 1 milion 300 de mii de lei, oferit din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), precum şi contribuţiei de circa 3 milioane de lei din partea Consiliului raional Cimişlia, Primăriei Mihailovca, Centrului de Sănătate Cimişlia şi a unei fundaţii elveţiene.

Banii din fondul de dezvoltare al CNAM au fost direcţionaţi pentru finalizarea lucrărilor de construcţie, şi anume tencuirea şi vopsirea pereţilor interiori şi exteriori, lucrări de finisare a tavanelor, acoperişului, instalarea reţelelor de apă şi canalizare, electrice, termice, de telecomunicaţii, a sistemului antiincendiu, instalarea geamurilor şi uşilor, montarea pardoselii, amenajarea teritoriului. Lucrările au durat trei ani şi şase luni.

Instituţia medicală deserveşte peste 3000 de cetăţeni ai localităţii, care începând de astăzi vor primi asistenţă medicală primară în condiţii moderne.

La OMF Mihailovca activează doi medici de familie şi şase asistente medicale.

Cristina Pendea 

71

Inapoi la arhiva noutaților