[ X ]
[ X ]
[ X ]
Echipa Națională de handbal U20 va reprezenta Europa la Turneul Intercontinental la handbal
7 Decembrie

Membrii Echipei Naționale de handbal U20 au fost menționați de Federația de profil și Guvernul R. Moldova pentru performanța de succes la turneul IHF Trophy/Europa la handbal, transmite CURENTUL.

Echipa națională de handbal a câștigat trofeul în Georgia și va reprezenta Europa la turneul intercontinental IHF/Trophy 2017.

Acest turneu se desfășoară pe etape, pe fiecare continent. În total, participă 78 de echipe, iar din Europa au participat 7 echipe, Moldova fiind învingătoare.

Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), Nicolae Juravschi, a spus că acest merit demonstrează că sunt performanțe în domeniu.

„Este o frumoasă ocazie să felicităm acești băieți. Dacă cineva face vreo aluzie că nu-i un campionat mondial, atunci nu este chiar așa. Știu care sunt problemele sportului și cât este de greu să reușești, de aceea felicit băieții cu această ocazie și victorie. Asta arată că echipa este într-o formă bună și va obține mai multe performanțe în domeniu. Strategic trebuie să ne gândim la unele proiecte de dezvoltare a acestui domeniu să aibă mai multe priorități”, a spus Nicolae Juravschi.

Antrenorul emerit al R. Moldova, Iurie Focșa, a mulțumit elevilor săi și speră la o victorie la Turneul Intercontinental 2017.

„Mulțumesc CNOS pentru suportul acordat în ultimii 2 ani. Acest sport are multe perspective și trebuie să-l dezvoltăm mai departe. Sperăm că împreună vom câștiga cea de-a 22-a cupă. Trebuie să avem cele necesare pentru a prospera”, a spus antrenorul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților