[ X ]
[ X ]
[ X ]
E vice-campion mondial, student eminent la medicină și lucrează la Institutul de Neurologie! Despre el este vorba!
2 Decembrie

Vice-campionul mondial la Armwrestling, membru al Federației Naționale Sportive de Armwrestling din R. Moldova, Dan Procopciuc, reușește să îmbine antrenamentele sportive cu orele de medicină la universitatea la care este student. Despre aceasta el a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru CURENTUL.

Vice-campionul a spus că este student la Facultatea de Medicină Generală și visul de a deveni medic a fost încă din copilărie.

„Fiind elev, anume medic mi-am dorit să devin, de asta nu am avut dubii când am depus dosarul la admitere la Facultatea de Medicină Generală. Eram hotărât să combin lecțiile cu antrenamentele, iar primele sunt totuși prioritare. Din start eram hotărât să devin traumatolog/ortoped. Din vara anului 2016 am devenit prin cumul și angajatul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie și acum chiar îmi pare atractivă neurochirurgia”, a spus Dan Procopciuc.

Dan a povestit cum reușește să îmbine orele de studiu cu antrenamentele și alte activități.

„Dorința mare de a reuși și în sport m-a făcut să devin mobilizat și organizat. Astfel, în 4 ani mi-am adaptat regimul în așa fel că orele, lecturile și cercurile extracurriculare le îmbin cu cele 4-5 antrenamente săptămânale.

Fiind student la USMF „Nicolae Testemițanu”, beneficiez pe deplin de condițiile pe care le oferă noul Complex Sportiv de la Malina Mică și care este chiar în vecinătatea căminului meu, aici eu fac 3-4 antrenamente pe săptămână. Iar la Complexul Sportiv al USEFS facem o dată pe săptămână antrenamente/sparring cu colegii din lotul național, dar și cu alți practicanți”, a spus Vice-campionul.

Notă: Varianta integrală a interviului va apărea pe parcursul zilei de mâine.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților