[ X ]
E timp bun pentru lectură! Ce cărți comandă online moldovenii în carantină
27 Martie

Pe fonul unui număr din ce în ce mai mare al cazurilor confirmate de infecţie cu noul Coronavirus în mai multe ţări ale lumii, noi, oamenii, suntem obligaţi, în noile împrejurări, să stăm izolaţi la domiciliu şi să respectăm indicaţiile medicilor.

Cu siguranţă perioada de carantină a adus schimbări radicale în activitatea de zi cu zi a multor oameni şi această situaţie este percepută de fiecare dintre noi în mod diferit. Pentru unii intrarea în carantină reprezintă o experienţă care te izolează şi naşte senzaţia de frică, iar pentru alţii această perioadă reprezintă o oportunitate pentru a face anumite lucruri pe care nu aveai timp înainte, de exemplu să citeşti cărţile pe care le-ai primit cadou sau să descoperi noi titluri şi personaje.

Este cunoscut faptul că lectura are beneficii multiple asupra stării noastre de spirit şi ne poate ajuta să trecem mai uşor peste anumite perioade mai dificile din viaţa noastră, iar pentru cei care cititul unei cărţi nu face parte din rutina zilnică, companiile de retail din ţară vin cu numeroase oferte pentru o gamă largă de cărţi care ne-ar ajuta să ne dezvoltăm pasiunea pentru lectură.

Contactat de reporterul nostru, reprezentanrul companiei de retail elefant.md a spus că în ultima perioadă dintre toate produsele, cărţile au început să fie cel mai mult solicitate.

„În ultima perioadă în topul vânzărilor noastre se observă o creştere uşoră în rândul cărţilor. Printre preferinţele clienţilor noştri se numără cărţile de ficţiune şi cele ce ţin de domeniul motivaţional”, a spus reprezentantul elefant.md.

În topul celor mai comandate cărţi în perioada de carantină se numără:
1. „Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea”, de Agnes Marti Lugand.
2. „Povestea mea. Michelle Obama”, de Michelle Obama.
3. „Arta subtilă a nepăsării”, de Mark Manson.
4. „Pacienta tăcută”, de Alex Michaelides.
5. „Cel mai bogat om din Babilon. Secretele eterne ale succesului”, de George Samuel Clason.
6. „Hoţul de cărţi”, de Markus Zusak.
7. „O să te ţin în braţe cât vrei tu și încă o secundă”, de Ioana Chicet – Macoveiciuc.
8. „Nu există copii răi”, de Janet Landsbury.
9. „Micul Prinț”, de Antoine de Saint – Exupery.
10. „Privighetoarea”, de Hans Christian Andresen.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților