[ X ]
[ X ]
[ X ]
E Șef de fracțiune și expert în administrație publică, dar primul său job a fost de bucătar! Acesta e politicianul
7 Martie

Președintele Fracțiunii Partidului Popular European din Republica Moldova (PPEM) în Consiliul Municipal Chișinău, Ruslan Codreanu, a început să muncească pe când era student. Despre aceasta el a vorbit în cadrul proiectului CURENTUL – „Carieră de succes”.

„Am absolvit Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea Studii Europene, Cluj – Napoca, România, în anul 2002. Primul meu job a fost ca student cu Work&Travel în SUA în calitate de ajutor de bucătar și într-un fast-food. Lucram câte 19 ore pentru că aveam nevoie de bani. În 2003 am revenit în Moldova și timp de 6 luni nu puteam să îmi găsesc de lucru. Așa erau timpurile, se uitau mai sceptic la absolvenții din România. Îmi căutam ceva pe la Relații Internaționale. În 2004 m-am angajat la Ministerul Economiei, Direcția integrare europeană în calitate de specialist coordonator (poziție care nu mai există)”, spune Codreanu.

Politicianul spune că, în fiecare an a fost promovat în funcție până a Șef al Direcției.

„În 2008 m-am transferat la Aparatul Guvernului în calitate de Șef al Secției coordonarea politicilor, iar în 2012 am fost numit Șef al Direcției Generale Coordonarea Politicilor, Asistenței Externe și Reforma Administrației Publice Centrale. În 2013 am plecat în Germania, Berlin, pentru un Master în Administrație Publică. Nu am fost vreodată membru al vreunui partid politic. După 11 ani de activitate în administrația centrală, în 2015 am plecat să fac politică. Astfel am ajuns sa fiu consilier municipal”, afirmă demnitarul.

Întrebat care este cheia succesului, Ruslan Codreanu a spus că munca și dedicația. „Ador să lucrez cu oamenii, să construiesc echipe și să simt că fiecare este motivat și mulțumit de ceea ce face. Sunt convins ca doar prin dedicație și responsabilitate poți avea rezultate”, afirmă el.

În 2017 își propune să se dedice mai mult timp familiei. „Totodată, și în continuare voi fi mai aproape de oameni, voi rezolva problemele dânșilor, pentru că doar astfel mă simt împlinit”.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților