[ X ]
[ X ]
[ X ]
E responsabilă de imaginea CNA, dar visează să scrie o carte! Ce alte planuri are Angela Starinschi pentru 2017
8 Martie

Calea succesului Purtătorului de cuvânt al Centrului Național Anticorupție (CNA) din Republica Moldova, Angela Starinschi, a fost plină de noi încercări și provocări, iar în anul 2017 visează la un nou job. Despre aceasta ea a vorbit în cadrul proiectului CURENTUL – „Carieră de succes”.

„Am absolvit o singură facultate – Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM. Începând cu anul I, am lucrat la radio, în presa scrisă. În afară de bursă, aveam şi un salariu, aşa că, după facultate, nu am avut stresul bătutului pe la uşile redacţiilor. După ce am născut primul copil, am făcut o pauză de 6 luni, după care m-am avântat din nou în presă. Inima, însă, îmi spunea că pot face şi altceva – comunicare. De aceea, în anul 2003, am o avut o ofertă pe care n-am refuzat-o – serviciul de presă al Ministerului de Interne. În 2008 – a venit alta, de la directorul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei. Era un salariu mai mare, funcţia de şef de Serviciu şi, desigur, o şansă de a arăta ce pot face. De atunci, până în prezent, sunt aici, pe loc. Desigur, am făcut o pauză de un an, timp în care am vrut să aflu cum se mănâncă televiziunea. Am fost editor la Publika TV. O experienţă de parcă am trecut Cecenia şi Afganistanul într-un an. Mi-a prins bine”, spune ea.

Întrebată care este totuși cheia succesului său, Angela Starinschi ne-a răspuns: „Credeţi că am o carieră de succes? Probabil… Unii visează la funcţia mea, dar sunt sigură că foarte puţini cunosc lucrurile din interior. E complicat să definesc noţiunea de „carieră de succes” din moment ce atâta lume detestă sistemul anticorupţie din Ţară şi în permanenţă te compară cu autoritatea similară de peste Prut. Nu pot să spun că datorită mie a crescut imaginea CNA sau oamenii au mai multă încredere în instituţie”.

De asemenea purtătorul de cuvânt al CNA speră ca lucrurile vor evolua în cadrul instituției.

„Sunt însă optimistă că lucrurile evoluează în direcţia corectă. Eu îmi doresc foarte mult ca oamenii să ne ofere o doză de încredere şi rezultatele vor fi. Ele sunt deja, doar că sunt privite sceptic. În anul 2016, CNA a şocat cu zeci de reţineri. Bun, oamenii s-au bucurat că mulţi au ajuns după gratii, însă în sondajele anticorupţie indicele de percepţie a arătat că lumea consideră că în Republica Moldova este mai multă corupţie. E logic. Cu cât omul aude la TV sau citeşte în presă despre o nouă operaţiune anticorupţie, imediat în mintea lui apare şi concluzia că totul în ţară este corupt. Eu am să mă simt împlinită atunci când cetăţenii vor simţi că CNA este alături de ei şi aplică legea uniform: de la opincă la vlădică”.

Angela Starinschi în anul 2017 visează la un nou job. „Probabil sunt omul care niciodată nu-şi face planuri de viitor. Am nişte speranţe pe care le-am expus mai sus. În plan personal, am mai multe. Vreau să editez o carte care va cuprinde mai multe întâmplări haioase din viaţa mea, a familiei mele, a colegilor, vecinilor. Vreau să vizitez nişte locuri frumoase peste hotarele ţării. Şi, un nou job. Cred că în 2017 se va întâmpla”.

starinschi8

starinschi7

starinschi6

starinschi5

starinschi4

starinschi3

starinschi2

starinschi1

starinschi

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților