[ X ]
[ X ]
[ X ]
E pasionat de construcții din copilărie. Acum e deputat și planifică să lanseze cel mai grandios proiect în domeniu!
15 Martie
De mic îi plăcea să construiască, iar peste ani anume în acest domeniu s-a afirmat cu succes. Pe lângă aceasta a înțeles că, dacă vrea ca lucrurile în țară să se schimbe, trebuie să se implice și în politică. Zis și făcut! Acum este cunoscut nu doar ca un prosper om de afaceri în domeniul construcțiilor, ci și ca deputat. Este vorba de liberalul Iurie Dîrda.

În cadrul proiectului CURENTUL- „Carieră de succes”, politicianul ne-a spus că de mic îi plăcea să construiască, astfel că unde găsea o grămăjoara de nisip ridica o construcție. În timp, această pasiune s-a transformat într-o adevărată afacere.

„Am absolvit Universitatea Tehnică a Moldovei pe timpuri „Institutul Politehnic Serghei Lazo”. Am activat în cadrul instituției. Am fost laborant în Laboratorul de cercetări științifice și inovații a catedrei de Tehnologie în domeniul construcției, experiență care mia fost extrem de utilă ulterior”, spune Iurie Dârda.

Politicianul își amintește și salariul pe care-l primea în calitate de laborant. „Eram remunerat cu echivalentul a 3-4 burse. Desigur nu era mult, dar ne ajungea, ne descurcam și eram extrem de motivat să obțin mai multe, probabil de asta și am reușit”, precizează el.

Deputatul afirmă că cheia succesului constă în punctualitate. „Atât în afaceri, cât și viața personală pun accent pe trei piloni: stima, corectitudinea și punctualitatea. Sunt convins de faptul că așa cum te porți, așa ești și răsplătit”, precizează Iurie Dîrda.

Pentru anul 2017, politicianul are planuri mari.

„Alături de colegii din fracțiune, dar și de la guvernare, vom depune toate eforturile pentru ca proiectele ce vizează nemijlocit ridicarea nivelului de trai a populației nu doar să fie adoptate, dar și implementate. Nemijlocit, voi lupta pentru ca tinerii specialiști, familiile tinere să aibă acces la joburi bine plătite și acces la spațiu locativ la prețuri preferențiale. Aici mă refer la o linie de creditare de 2-4% și o garanție din partea statului. Cît privește afacerile, îmi doresc în 2017 să lansez cel mai grandios proiect investițional în domeniul construcțiilor destinat anume familiilor tinere, cu mulți copii, tinerilor, iar astfel să stopăm imigrarea masivă. Proiectul respectiv va derula în perioada 2017-2027”.

Anastasia  Borta

Inapoi la arhiva noutaților