[ X ]
[ X ]
[ X ]
E mulțumită de ce a reușit în 4 luni de mandat? Ministra Justiției, Olesea Stamate a dat verdictul!
11 Octombrie

„Misiunea noastră în patru luni, într-adevăr, poate părea dintr-o parte că rezultatele palpabile sunt subțiri, puține, însă misiunea noastră în aceste patru luni a fost una foarte dificilă. A trebuit să vedem și să rezolvăm problemele din sistem care ne-au fost lăsate moștenire și să începem să construim anumite lucruri din nou”, a declarat Olesea Stamate, ministra Justiției, în interviul acordat pentru Radio Europa Liberă, transmite CURENTUL.

Ea a preciat că, în ceea ce ține de Procuratură, deja trenul a pornit. „În această perioadă a fost aprobat proiectul de lege, concursul este lansat și eu sper foarte mult că în cel mai apropiat timp noi vom avea un procuror general cu adevărat puternic, independent, curajos și onest, care să nu țină cont de partide politice, de persoane politice sau de oricine altcineva atunci când va fi necesar să ia anumite decizii”, a specificat ea.

În același interviu, ea a anunțat că, evaluarea judecătorilor va începe în anul viitor.

„Ar trebui să înceapă din 2020, la începutul anului. Anticipez că va dura poate o lună-două să formăm această comisie de evaluare acum că vom schimba puțin mecanismul și va trebui membrii comisiei să fie ei primii, într-un fel, evaluați ca să fie selectați în această comisie, dar evaluarea propriu-zisă va trebui să înceapă către începutul primăverii anului viitor”, a precizat ea.

Ministra a mai menționat că, în următoarele zile eu voi fi la plenara Comisiei de la Veneția, unde se va adopta opinia finală a Comisiei de la Veneția pe marginea proiectului de evaluare externă a judecătorilor, care prevede inclusiv evaluarea extraordinară a judecătorilor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților