[ X ]
[ X ]
[ X ]
„e-Moldova – oriunde cu tine” – campanie destinată Diasporei
2 August

O nouă campanie de informare și popularizare a serviciilor publice electronice se lansează astăzi, și este destinată în special exponenților diasporei. Campania cu genericul e-Moldova – oriunde cu tine se înscrie în contextul Zilelor Diasporei, organizate anual sub egida Guvernului Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Acțiunile planificate în cadrul campaniei de Agenția de Guvernare Electronică în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Biroul relații cu diapora, pe parcursul lunii august, vor aborda tematici precum: servicii electronice accesibile pentru diaspora, nevoi, provocări și oportunități de comunicare și interacțiune între cetățenii plecați peste hotare și instituțiile publice din țară, extinderea rețelei de e-ambasadori și îmbunătățirea serviciilor consulare, schimb de bune practici din străinătate în domeniul guvernării digitale în consultare cu reprezentanții diasporei.

AGE își propune în acest sens organizarea unor acțiuni de tip webinar, masă rotundă, concurs, atelier de discuții și alte activități care vor pune bazele unui parteneriat cu instituțiile implicate în prestarea și promovarea serviciilor digitale accesibile pentru diaspora, create de AGE și menite să edifice o guvernare deschisă și eficientă, centrată pe cetățean și sensibilă la nevoile utilizatorilor de servicii publice aflați în afara granițelor.

Conform agendei, experții din cadrul AGE vor prezenta publicului modalitățile de funcționare și utilizare a platformelor publice electronice MSign, MCabinet, MPower, MPay, Portalul serviciilor publice, precum și conceptul noului produs al e-guvernării – Centrele unificate de prestare a serviciilor (CUPS).

Evenimentele menționate se înscriu în agenda comună dedicată Zilelor Diasporei 2021, bazată pe interesele, preocupările și așteptările reale ale moldovenilor din străinătate. Activitățile prevăzute în campanie se referă la informarea și consultarea diasporei cu privire la procesele de e-transformare, digitalizarea relației între autorități și cetățenii moldoveni aflați peste hotare, precum și la accesibilitatea platformelor și serviciilor electronice din orice punct aflat în afara granițelor Republicii Moldova.

Inapoi la arhiva noutaților