[ X ]
[ X ]
[ X ]
După 2 ani, un partid politic încă nu a fost înregistrat! Fondator: „Ministerul Justiției spune că nu poate acum găsi dosarul”
12 August

Ion Dron, liderul grupului de inițiativă pentru crearea Partidului Politic pentru Ocrotirea Animalelor din Moldova, astăzi, a susținut un briefing de presă cu tema „Ministerul Justiției cu adevărat a pierdut dosarul de înregistrare a partidului? Sau minte?”, informează CURENTUL.

„În februarie 2018, am depus la Ministerul Justiției o cerere pentru înregistrarea partidului. În aprilie, Ministerul a refuzat înregistrarea pe motiv că nu am prezentat 2 liste cu semnatari. Din punctul nostru de vedere, acele prevederi erau neconstituționale. Noi am atacat acea decizie în instanțele de judecată naționale. Pe 25 februarie, Curtea Constituțională a declarat că pragul de semnături sunt neconstituționale, iar la 24 iunie Curtea de Apel a dispus înregistrarea partidului”, a spus Dron.

Prin urmare, el adăugă: „Pe 9 iulie, am depus la Agenția Servicii Publice (ASP) și Ministerul Justiției o cerere pentru înregistrarea partidului. O cerere trebuie să fie examinată în 15 zile. Aproape la o lună de zile, obținem de la ASP o cerere în care se spune că nu poate înregistra partidul pe motiv că dosarul de la Ministerul Justiției nu a fost transmis la Agenție. Eu, însă, încă în luna mai am depus la Ministerul Justiției o cerere ca dosarul să fie transferat la ASP”, a declarat Dron.

„Ministerul Justiției spune că nu poate acum găsi dosarul. Noi avem toate bănuielile să gândim că Ministerul minte”, a mai comunicat Dron.

„Nu am decis dacă voi sesiza și partenerii externi. Facem apel către organizațiile neguvernamentale să facem un film despre democrația post-sovietică din Republica Moldova. Totodată, fac un apel către ministrul Justiției: ieșiți, vă rog, în față și opriți acest dezmăț a angajaților dumneavoastră”, a conchis juristul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților