[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dumitru Țîra – rugat să se retragă din Consiliul de Integritate al ANI. Iată ce a răspuns
4 Octombrie

Candidatul Partidului Popular European din Moldova (PPEM) la funcția de Primar General al Capitalei, Dumitru Țîra, a comunicat, astăzi, că a fost rugat respectuos de ministrul Justiției, Olesea Stamate de a se retrage din Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI), transmite CURENTUL.

Dumitru Țîra spune că articolele menționate în scrisoare nu sunt motive suficiente pentru a se retrage.

„Am explicat ministrei motivația de a mă implica în această campanie. Legea și articolele la care se face referință vorbesc despre 2 puncte: de a nu fi membru de partid în ultimii 2 ani, nu am fost și nici nu sunt membru de partid și al doilea – să nu promovez în activitatea mea ideologia vreunui partid și să nu am grijă de membrii partidului pentru a influența unele dosare. Consiliul de Integritate al ANI nu se ocupă cu dosarele, dar monitorizează activitatea ANI. I-am explicat doamnei ministru că mi-am exercitat această poziție în mod exemplar, participând la ședințe. La început m-am gândit că lucrul acesta este o intimidare, dar mi-am zis că doamna ministru ar trebui cel mai bine să înțeleagă exprimarea acestui început de a schimba lucrurile spre bine”, a spus Dumitru Țîra.

Menționăm că Dumitru Țîra este membru în Consiliul de Integritate al ANI din 2016, ales în urma concursului desfășurat de ANI.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților