[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dumitru Cojocaru: 2020 a fost un an bun pentru ramura silvică
3 Ianuarie

Dumitru Cojocaru, director general al Agenţiei „Moldsilva”, este laureat al Premiilor TRIBUNA-2020, pentru buna activitate în domeniul său, într-un an marcat de criză și pandemie și, cu această ocazie, a vorbit despre 2020.

„A fost un an bun pentru ramura silvică. Toate întreprinderile au lucrat, nu au staţionat, am achitat salariile personalului, am sădit foarte mult, am îndeplinit toate planurile de producere, am conlucrat cu Ministerul, Guvernul şi am ajustat legislaţia în domeniu”, a declarat Cojocaru.

De asemenea, el a spus că sunt mai multe proiecte cu sprijin internaţional, inclusiv sădirea copacilor şi a fâşiilor forestiere de-a lungul râului Răut, unde sunt implicate 10 întreprinderi silvice şi 24 de primării, acesta fiind un lucru foarte bun pentru întreprinderile silvice.

„Am reușit în 2020 să păstrăm tot personalul implicat în activitatea noastră. Acum este o perioadă mai grea, din motiv că paza fondului forestier necesită multe surse financiare şi multe persoane, pentru că ducem o luptă foarte mare cu braconierii și alte persoane – autori ai tăierilor ilegale”, a spus Dumitru Cojocaru.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților