[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dumitru Ciubaşenco vorbeşte despre o nouă modalitate de falsificare a alegerilor prezidenţiale!
19 Septembrie

„Sondajele de opinie la comandă reprezintă o metodă de falsificare, utilizată de autorități pentru a „învăța” cetățenii cu anumite cifre, iar ulterior a „adapta” rezultatele alegerilor prezidențiale cu rezultatele acestor sondaje” – a declarat Dumitru Ciubașenco în cadrul întîlnirii cu locuitorii orașului Telenești, care a avut loc în cadrul campaniei naționale privind colectarea semnăturilor în susținerea sa în calitate de candidat al „Partidului Nostru” la funcția de Președinte al Moldovei, transmite CURENTUL.

Potrivit lui, „regimul de guvernare utilizează o nouă metodă de falsificare a alegerilor prezidențiale – sondajele de opinie”. „Deja au început a fi publicate primele sondaje false și realizate la comandă, scopul cărora este să învețe alegătorii cu anumite rating-uri. În conformitate cu aceste cifre, vor fi adaptate rezultatele alegerilor, cu ajutorul falsificărilor”, a declarat Ciubașenco.

Acesta a subliniat că guvernarea utilizează pentru aceasta anumiți „sociologi” care „desenează cifrele la ei acasă”. „În Moldova serviciile de sondare sînt compromise, la fel ca și organizațiile politice”, a spus el. Acum se repetă situația cu partidul „Patria”, care era în 2014. Atunci rating-ul partidului lui Renato Usatîi era scăzut din start. Cu toate acestea, în ultima săptămînă a început o creștere bruscă a rating-ului partidului, iar atunci cînd a devenit clar că el trece peste 20%, autoritățile nu au avut altă soluție decît să elimine partidul „Patria” de la alegeri”, a rezumat el.

În încheiere Ciubașenco a subliniat că: „Aceasta nu ne sperie, noi mergem înainte, iar cel mai bun răspuns al nostru la aceste falsificări va fi victoria noastră convingătoare!”

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților