[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dumitru Alaiba despre ”reforma patentei”: 268 de oameni deja au cumpărat aparat de casă, au mers la FISC și s-au înregistrat
6 Iulie

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a oferit detalii despre „reforma patentei”, după ce, începând cu 1 iulie curent, patenta a fost anulată, informează CURENTUL. 

”Până ieri, la sfârșitul zilei de lucru, în regimul de Activitate Independentă au fost înregistrate deja 268 de persoane. În doar 2 zile lucrătoare, de la intrarea în vigoare a reformei, 268 de oameni deja au cumpărat aparat de casă, au mers la FISC și s-au înregistrat.

ODA deja a recepționat câteva solicitări de compensare a costurilor aparatelor de casă (aceste solicitări e logic să vină cu întârziere, pentru că e ultimul pas, după înregistrare)”, a informat politicianul.

El și-a exprimat speranța ca „în această primă săptămână să avem o mie de persoane”.

„Și îi îndemn pe toți să solicite compensarea costurilor de la ODA. Banii vor fi transferați oamenilor cât mai curând posibil.

Menționez că este posibil de solicitat compensarea doar până pe 31 august. Nu putem ține banii pe cont la infinit. Dacă vor fi bani care nu vor fi solicitați până pe 31 august, îi vom realoca spre alte destinații”, a mai spus Dumitru Alaiba.

Inapoi la arhiva noutaților